April 11

I avdelningen Ayubi Studenter utrymme och miljöplanering och arkitektur har campus vid universitetet i Kaiserslautern modelleras virtuellt i ett tvärvetenskapligt projekt och integreras "3D Erdbrowser" Google Earth på.

Hämta universitetsbyggnad

Ladda ner ytterligare information

Google Earth är ett så kallat Virtual Earth system som ges till användaren i dess grundläggande funktioner tillgängliga gratis. Förutom den fria navigering och möjlighet att visa högupplösta flygbilder på en digital terrängmodell, erbjuder programmet användaren möjlighet att integrera sitt eget innehåll, så kallade platsmärken och bilder. Vidare kan vara tredimensionellt skapas och förses med fotorealistiska texturer och placeras i modellen med tillgänglig programvara som tillhandahålls av Google "Google Sketchup" och byggnader. Hela filen lagras i det så kallade Keyhole Markup Language KML eller KMZ-format och kan öppnas som en webbplats i geobrowser.

Avgörande för skapandet av TU campus enheter som tilldelas av Google tävlingen var "Bygg din Campus i 3D". Här fick eleverna från USA inför uppgiften att modellera sin egen högskola. Utöver den primära designen målet hade villkor som goda identifierbarhet, en liten mängd data det totala fil på upp till fem megabyte uppfylls. Eftersom omfattningen av konkurrensen var begränsad till USA, var ordförande för Computer Aided planering och designalternativ i planering och arkitektur, cpe, av Prof. Dr.-Ing. Utvecklat Bernd Streich, tanken i alla fall för att skapa ett universitet modell under de givna kontextparametrarna. En grupp på sex elever under den interna projektledning av Cand.-Ing. Själva januari Exner och Tony Poesch organiserade hela skapelsen processen.

uni3d gruppbild

Projektgrupp: Daniel Walter, Sascha glasögon, Michael Zach, Katarzyna Morzynska, Tony Poesch, Jan Exner

Arbetsgruppen identifierade bygghöjder som använder mätningar laseravstånds, satte ett foto databas vid universitetet bygger på, de korrigerade bilder som ska projiceras ortogonalt texturer och modellerade byggnaden kuvert. Som ett ytterligare stöd till skannade fastighetskartor och befintliga planer skulle kunna användas för att öka precisionen i tredimensionella modeller.

Förutom den rent preparat, eleverna integreras ytterligare information, till exempel viktiga busslinjer genom campus, departementsfördelning och bygga information för att få en högre informationstäthet i modellen. Modell för detta förfarande som beskrivs till exempel användas i den fysiska planeringen, principen om geografiska informationssystem (GIS). Mål för framtiden är att einzupflegen mer data och information för att i slutändan skapa ett slags universitets informationssystem som kommer att ges till studenter, personal och besökare som digitalt navigeringshjälpsida och underlätta orienteringen på campus. En annan tanke är att de sökande Informationssystemet kan ha bättre informerade i förväg om universitetet, campus och institutionerna, och så beslutet att välja universitetet i Kaiserslautern som en plats för studier, kan ha en positiv inverkan.

En annan komponent då kan integrationen av TU-modellen, som är under uppförande i staden som helhet 3D stadsmodell i Kaiserslautern vara. Slutligen visade det sig efter offentliggörandet av de vinnande projekten från USA, att i jämförelse med vinnande verk av kvalitet och projektgruppen vid universitetet i Kaiserslautern i kretsen av favorit kunde hänga med. Tyvärr, är en europeisk tävling kort ännu inte i sikte. Trots detta tillstånd skapades av det tvärvetenskapliga synsätt på arkitektur och planerings eleverna en realistisk digital modell av TU, i framtiden kan komma hela universitetet och kanske hela staden.

Röster från Press

Författare: Peter Line | Source UniSpectrum

Vara social, Dela!

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

förspänningförspänningförspänning
WordPress Loves AJAX