April 11

Institutionen Ayubi Studenter utrymme och miljöplanering och arkitektur har campus vid universitetet i Kaiserslautern modelleras nästan i ett tvärvetenskapligt projekt och integreras "3D Erdbrowser" Google Earth i.

Nedladdning Uni byggnad

Ladda ner ytterligare information

Google Earth är ett så kallat Virtual Earth system som ges till användaren i dess grundläggande funktioner tillgängliga för gratis. Utöver gratis navigering och möjlighet att visa högupplösta flygbilder på en digital terrängmodell, ger programmet användaren möjlighet att integrera sitt eget innehåll, så kallade platsmärken och bilder. Dessutom, tredimensionell kan skapas och förses med fotorealistiska texturer och placeras i modellen med den som tillhandahålls av Google för att tillgänglig programvara "Google Sketchup" också bygga. Hela filen lagras i så kallade Keyhole Markup Language i KML eller KMZ-format och kan öppnas som en webbplats i geobrowser.

Avgörande för skapandet av TU Campus tilldelas av Google tävlingen var "Bygg din Campus i 3D". Här studenter från USA ställdes inför uppgiften att modellera sin egen högskola. Utöver den primära bygguppgift hade tillstånd som den goda erkännande, är en liten datastorlek av hela filen på högst fem megabyte respekteras. Eftersom omfattningen av konkurrensen var begränsad till USA, var vid Institutionen för Computer Aided planering och designalternativ i stadsplanering och arkitektur, CPE, av Prof. Dr.-Ing. Utvecklat Bernd Streich, tanken ändå att skapa en universitetsmodell under givna ramar parametrar. En grupp av sex studenter inom ramen för intern projektledning av Cand.-Ing. Själva januari Exner och Tony Poesch organiserade hela skapandeprocessen.

uni3d grupp bild

Projektgrupp: Daniel Walter, Sascha glasögon, Michael Zach, Katarzyna Morzynska, Tony Poesch, Jan Exner

Arbetsgruppen fastställde byggnadshöjder använder mätningar laseravstånds, sätta en bild databas universitetshuset vid korrigerade posten som ska projiceras vinkelrätt texturer och skulpterade bygg kuvert. Som ett ytterligare stöd på skannade fastighetskartor och befintliga planer skulle kunna användas för att öka noggrannheten av tredimensionella modeller.

Förutom den rena beredningen, studenter integreras ytterligare information som viktiga busslinjer genom campus, distribution fakultet och bygga information för att få en högre informationstäthet i modellen. Modellen för detta förfarande var såsom de som används i planeringen, principen om geografiska informationssystem (GIS). Målet för framtiden är att einzupflegen ytterligare uppgifter och information för att slutligen skapa ett slags universitets informationssystem, som kommer att ges till elever, personal och besökare som digital navigationshjälpmedel åt sidan och underlätta orienteringen på campus. En annan tanke är att de sökande Informationssystemet skulle ha bättre informerade i förväg om TU, campus och fakulteterna, och beslutet att välja universitetet i Kaiserslautern som en studieplats, kan positivt påverka.

En annan komponent kan sedan integrera TU-modellen i under konstruktion stads 3D stads modell av Kaiserslautern vara. Slutligen konstaterades efter utgivningen av de vinnande projekten från USA som jämfört med prisbelönta verk av kvalitet och projektgruppen vid University of Kaiserslautern i kretsen av favoriter kunde hänga med. Tyvärr är en europeisk tävling kort ännu inte i sikte. Trots detta krav skapades av tvärvetenskapligt angreppssätt för arkitektur och fysisk planering studenterna en realistisk digital modell av TU som i framtiden kan gynna hela universitetet och kanske hela staden.

Röster från pressen

Författare: Peter Line | Source Unispectrum

Vara social, Dela!

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

förspänningförspänningförspänning
WordPress Loves AJAX