April 11

Institutionen Ayubi Studenter utrymme och miljöplanering och arkitektur har campus vid universitetet i Kaiserslautern modelleras virtuellt i ett tvärvetenskapligt projekt och integrerad "3D Erdbrowser" i Google Earth.

Download Uni byggnad

Ladda ner ytterligare information

Google Earth är ett så kallat Virtual Earth-systemet, som levereras till användaren i dess grundläggande funktioner tillgängliga gratis. Förutom den fria navigering och möjlighet att visa högupplösta flygbilder på en digital terrängmodell, erbjuder programmet användaren möjlighet att lägga till eget innehåll, så kallade platsmärken och bilder. Vidare kan vara tredimensionellt skapas och försedd med fotorealistiska texturer och placeras i modellen med tillgänglig programvara som tillhandahålls av Google "Google Sketchup" och byggnader. Hela filen lagras i det så kallade Keyhole Markup Language KML eller KMZ-format och kan öppnas som en webbplats i geobrowser.

Avgörande för skapandet av TU campus av enheter som tilldelas av Google tävlingen var "Bygg din Campus i 3D". Här har studenter från USA inför uppgiften att modellera den egna högskolan. Förutom den primära designen målet hade villkor som god identifierbarhet, en liten mängd data den totala filen upp till fem megabyte observeras. Eftersom omfattningen av konkurrensen var begränsad till USA, var ordförande för Computer Aided planering och designalternativ i planering och arkitektur, cpe, av Prof. Dr.-Ing. Utvecklat Bernd Streich, idén, i alla fall för att skapa ett universitet modell under de givna kontextparametrarna. En grupp på sex elever under den interna projektledning av Cand.-Ing. Själva januari Exner och Tony Poesch organiserade hela skapandeprocessen.

uni3d grupp bild

Projektgrupp: Daniel Walter, Sascha glasögon, Michael Zach, Katarzyna Morzynska, Tony Poesch, Jan Exner

Arbetsgruppen identifierade de byggnadshöjder som använder mätningar laseravstånds, sätta en fotodatabas vid universitetet bygger på, de korrigerade bilder som ska projiceras ortogonalt texturer och modellerade byggnaden kuvert. Som ett ytterligare stöd till skannade lantmäterikartor och befintliga planer skulle kunna användas för att öka precisionen i tredimensionella modeller.

Förutom ren skapelse, eleverna integreras ytterligare information, till exempel viktiga busslinjer genom information campus, distribution avdelningen och byggnaden för att få en högre informationstäthet i modellen. Modellen för detta var som exempelvis används i den fysiska planeringen, principen om geografiska informationssystem (GIS). Mål för framtiden är att einzupflegen mer data och information för att slutligen skapa en sorts universitets informationssystem, som kommer att ges till studenter, personal och besökare som digitalt navigeringshjälpsida och underlätta orienteringen på campus. En annan tanke är att de sökande Informationssystemet kunde ha bättre informerade i förväg om universitetet, campus och institutionerna, och så beslutet att välja att studera vid universitetet i Kaiserslautern, kan positivt påverka.

En annan komponent då kan integrationen av TU-modellen, som är under uppförande i staden som helhet 3D stadsmodell i Kaiserslautern vara. Slutligen konstaterades det efter offentliggörandet av de vinnande projekten från USA som jämfört med vinnande verk av kvalitet projektgruppen vid universitetet i Kaiserslautern i kretsen av favorit kunde hänga med. Tyvärr, är en europeisk tävling kort ännu inte i sikte. Trots detta tillstånd skapades av tvärvetenskapligt angreppssätt för arkitektur och planering eleverna en realistisk digital modell av TU, i framtiden kan komma hela universitetet och kanske hela staden.

Röster från pressen

Författare: Peter Line | Source Unispectrum

Vara social, Dela!

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

förspänningförspänningförspänning
WordPress Loves AJAX