April 11

Fakultets Ayubi Studenter utrymme och miljöplanering och arkitektur har campus vid universitetet i Kaiserslautern nästan modelleras i ett tvärvetenskapligt projekt och integreras "3D Erdbrowser" Google Earth i.

Ladda Uni byggnad

Hämta ytterligare information

Google Earth är ett så kallat Virtual Earth system som ges till användaren i dess grundläggande funktioner tillgängliga gratis. Förutom fri navigering och möjlighet att visa högupplösta flygbilder på en digital terrängmodell, erbjuder programmet användaren möjlighet att lägga till sina egna innehåll, så kallade platsmärken och bilder. Vidare tredimensionell skapas och försedd med fotorealistiska texturer och placeras i modellen med tillgänglig programvara som tillhandahålls av Google för "Google Sketchup" och byggnader. Hela filen lagras i det så kallade Keyhole Markup Language KML eller KMZ-format och kan öppnas som en webbsida i geobrowser.

Den främsta orsaken till skapandet av de TU-campus heter som tilldelas av Google tävlingen var "Bygg din Campus i 3D". Denna amerikanska studenter sattes uppgiften att modellera sin egen högskola. Utöver det primära designen målet hade tillstånd som den goda erkännande, en liten mängd data den totala filen upp till fem megabyte uppfylls. Eftersom omfattningen av tävlingen var begränsad till USA, var vid Institutionen för Datorstödd planering och designalternativ i planering och arkitektur, cpe, Prof. Dr.-Ing. Utvecklat Bernd sträng, tanken ändå att skapa en modell av universitetet under angivna kontextparametrarna. En grupp på sex elever under den interna projektledning av Cand.-Ing. Själva januari Exner och Tony Poesch organiserade hela skapelsen processen.

uni3d grupp bild

Projektgrupp: Daniel Walter, Sascha glasögon, Michael Zach, Katarzyna Morzynska, Tony Poesch, Jan Exner

Arbetsgruppen identifierade bygghöjder använder mätningar laseravstånds, satte ett foto databas Universitetshuset på korrigerad rekordet som ska projiceras ortogonalt texturer och modellerade bygg kuvert. Som ett ytterligare stöd till skannade fastighetskartor och befintliga planer skulle kunna användas för att öka precisionen i tredimensionella modeller.

Förutom ren skapelse, elever integrerade ytterligare information, såsom viktiga busslinjer genom information campus, distribution fakultet och byggnaden att få en högre informationstäthet i modellen. Modellen för detta tillvägagångssätt var exempelvis de som används i den fysiska planeringen, principen om geografiska informationssystem (GIS). Mål för framtiden är att einzupflegen ytterligare uppgifter och information för att i slutändan skapa ett slags universitets informationssystem, som kommer att ges till elever, personal och besökare som digitalt navigeringsstöd åt sidan och för att underlätta orienteringen på campus. En annan tanke är att de sökande Informationssystemet kunde ha bättre informerade i förväg om universitetet, campus och avdelningarna, och beslutet att välja att studera vid universitetet i Kaiserslautern, kan positivt påverka.

En annan komponent kan sedan integrera modellen i TU-under konstruktion urban 3D stadsmodell Kaiserslautern vara. Slutligen visade det sig efter utgivningen av de vinnande projekten från USA som, i jämförelse med prisbelönta arbetet på kvaliteten på projektgruppen vid universitetet i Kaiserslautern i kretsen av favoriter kunde hänga med. Tyvärr, är en europeisk tävling kort ännu inte i sikte. Trots detta krav skapades av det tvärvetenskapliga angreppssätt för arkitektur och planering eleverna en realistisk digital modell av universitetet, som i framtiden kan komma hela universitetet och kanske hela staden.

Röster från pressen

Författare: Peter Line | Source Unispectrum

Vara social, Dela!

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

förspänningförspänningförspänning
WordPress Loves AJAX