April 11

I avdelningen Ayubi Studenter utrymme och planering och arkitektur miljö har campus vid universitetet i Kaiserslautern modelleras nästan i ett tvärvetenskapligt projekt och integreras "3D Erdbrowser" Google Earth på.

Hämta universitetsbyggnad

Ladda ner mer information

Google Earth är ett så kallat Virtual Earth system som tillhandahålls till användaren i dess grundläggande funktioner är tillgängliga gratis. Förutom fri navigering och möjligheten att visa högupplösta flygbilder på en digital terrängmodell, erbjuder programmet användaren möjlighet att lägga sitt eget innehåll, så kallade platsmärken och bilder. Vidare kan vara tredimensionellt skapas och försedd med fotorealistiska texturer och placeras i modellen med den tillgängliga programvara som tillhandahålls av Google för att "Google Sketchup" och byggnader. Hela filen lagras i så kallade Keyhole Markup Language KML eller KMZ-format och kan öppnas som en webbsida där geobrowser.

Den främsta orsaken till skapandet av TU campus delas ut av Google tävlingen var "Bygg din Campus i 3D". Här var elever från USA inför uppgiften att modellera sina egna universitet. Utöver den primära designen målet hade tillstånd som den goda identifierbarhet, ett litet data storleken på den totala filen på upp till fem megabyte uppfylls. Eftersom omfattningen av tävlingen var begränsad till USA, var ordförande för Datorstödd planering och designalternativ i planering och arkitektur, cpe, av Prof. Dr-Ing. Utvecklad Bernd Streich, tanken fortfarande att skapa en universitetsmodell under angivna kontextparametrarna. En grupp på sex elever enligt det interna projektledning av Cand.-Ing. Själva januari Exner och Tony Poesch organiserade hela skapelsen processen.

uni3d gruppbild

Projektgrupp: Daniel Walter, Sascha glasögon, Michael Zach, Katarzyna Morzynska, Tony Poesch Jan Exner

Arbetsgruppen identifierade bygghöjder som använder mätningar laseravstånds, satte ett foto databas vid universitetet bygger på, korrigerat inspelningarna som ska projiceras ortogonalt texturer och modellerade bygg kuvert. Som ett ytterligare stöd till skannade fastighetskartor och befintliga planer kan användas för att öka precisionen i tredimensionella modeller.

Förutom ren skapelse, eleverna integreras ytterligare information, t.ex. viktiga busslinjer genom campus, distributionsavdelningen och byggnadsinformation för att få en högre täthet av informationen i modellen. Modell för detta förfarande som till exempel används i den fysiska planeringen, principen om geografiska informationssystem (GIS). Mål för framtiden är att einzupflegen ytterligare uppgifter och information för att slutligen skapa en slags universitets informationssystem, som ges till elever, personal och besökare som digital navigeringshjälp åt sidan och för att underlätta orienteringen på campus. En annan tanke är att de sökande Informationssystemet kunde ha bättre informerade i förväg om universitetet, campus och avdelningarna, och beslutet att välja universitetet i Kaiserslautern som en studie, kan ha en positiv inverkan.

En annan komponent då kan integrationen av TU-modellen, under uppbyggnad i staden omfattande 3D ​​stadsmodell i Kaiserslautern vara. Slutligen kunde detekteras efter publiceringen av de vinnande projekten från USA, som i jämförelse med prisbelönta arbetet med kvalitet i projektgruppen från universitetet i Kaiserslautern i kretsen av favorit kunde hänga med. Tyvärr, är en europeisk tävling kort ännu inte i sikte. Trots detta tillstånd skapades av det tvärvetenskapliga synsätt på arkitektur-och planerings eleverna en realistisk digital modell av TU som i framtiden kan komma hela universitetet och kanske hela staden.

Röster från pressen

Författare: Peter Lines | Källa UniSpectrum

Var sällskaplig, Share!

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

preloadpreloadpreload
WordPress Loves AJAX