11 april

In Afdeling ARUBI Studenten van de ruimte en ruimtelijke ordening en architectuur hebben de campus van de Universiteit van Kaiserslautern vrijwel gemodelleerd in een interdisciplinair project geïntegreerd "3D Erdbrowser" Google Earth in het.

Download universiteitsgebouw

Download extra informatie

Google Earth is een zogenaamde Virtual Earth-systeem dat aan de gebruiker wordt verstrekt in zijn basisfunctionaliteiten gratis beschikbaar. In aanvulling op de gratis navigatie en de mogelijkheid om luchtfoto's in hoge resolutie bekijken op een digitaal terrein model, het programma biedt de gebruiker de mogelijkheid om hun eigen inhoud, zogenaamde plaatsmarkeringen en beelden te integreren. Bovendien kan driedimensionaal gemaakt en voorzien van foto-realistische texturen en geplaatst in het model met de beschikbare software wordt aangeboden door Google "Google Sketchup" en gebouwen. Het gehele bestand wordt opgeslagen in de zogenaamde Keyhole Markup Language KML of KMZ formaat en kan worden geopend als een website in het geobrowser.

Cruciaal voor de oprichting van de TU campus van eenheden toegekend door Google concurrentie was "Build Your Campus in 3D". Hier, studenten uit de Verenigde Staten werden geconfronteerd met de taak om het model van hun eigen universiteit. Naast het hoofddoel ontwerp moest voorwaarden zoals goede herkenbaarheid, een kleine hoeveelheid gegevens het totale bestand maximaal vijf megabyte voldaan. Als de omvang van de concurrentie werd beperkt tot de Verenigde Staten, was de voorzitter voor Computer Aided Planning and Design Methods in Planning and Architecture, CPE, door Prof Dr.-Ing. Ontwikkelde Bernd Streich, het idee toch aan een universiteit model onder de gegeven context parameters te creëren. Een groep van zes studenten in het kader van de interne project management van Cand.-Ing. Januari Exner en Tony Poesch organiseerden zich het hele creatieproces.

uni3d groepsfoto

Projectgroep: Daniel Walter, Sascha glazen, Michael Zach, Katarzyna Morzynska, Tony Poesch, Jan Exner

De werkgroep die de bouwhoogten met metingen laser afstand, zet een foto-database van de universiteit bouwen op, de gecorrigeerde beelden te orthogonaal geprojecteerd texturen en gemodelleerd het gebouw enveloppen. Als een extra steun voor gescande kadastrale kaarten en de bestaande plannen kunnen worden gebruikt om de nauwkeurigheid van drie-dimensionale modellen te verhogen.

Naast de pure voorbereiding, de studenten geïntegreerde aanvullende informatie, zoals belangrijke busroutes door de campus, afdelings-distributie en het opbouwen van informatie aan een hogere informatiedichtheid te krijgen in het model. Model voor deze procedure is zoals bijvoorbeeld beschreven worden in de ruimtelijke ordening, het principe van geografische informatiesystemen (GIS). Doel voor de toekomst is om meer gegevens en informatie einzupflegen om uiteindelijk creëren van een soort universitaire informatiesysteem dat als digitale navigatie hulppagina voor studenten, medewerkers en bezoekers zal worden verstrekt en om de oriëntatie op de campus te vergemakkelijken. Een andere gedachte is dat het informatiesysteem aanvragers beter geïnformeerd zou hebben van te voren over de universiteit, de campus en de afdelingen, en dus de beslissing van de Universiteit van Kaiserslautern kiezen als een plaats van studie, kan een positieve invloed hebben.

Een ander onderdeel dan kan de integratie van de TU model, momenteel in aanbouw in de stad als geheel 3D-stadsmodel van Kaiserslautern zijn. Tot slot werd gevonden na de publicatie van de winnende projecten uit de VS, die in vergelijking met het winnen van de werken van de kwaliteit en de projectgroep van de Universiteit van Kaiserslautern in de cirkel van de favorieten bij kon houden. Helaas, een Europese competitie kort is nog niet in zicht. Ondanks deze voorwaarde werd door de interdisciplinaire benadering van architectuur en planning van de studenten een realistische digitaal model van de TU, van de toekomst kunnen profiteren van de hele universiteit en misschien wel de hele stad.

Voices from the Press

Auteur: Peter Line | Bron UniSpectrum

Wees Gezellig, Share!

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

preloadpreloadpreload
WordPress Loves AJAX