11 april

Het ministerie ARUBI Studenten van ruimte en ruimtelijke ordening en architectuur hebben de campus van de Universiteit van Kaiserslautern vrijwel gemodelleerd in een interdisciplinair project geïntegreerd "3D Erdbrowser" Google Earth in de.

Download Uni gebouw

Download aanvullende informatie

Google Earth is een zogenaamde Virtual Earth systeem dat aan de gebruiker wordt geleverd in zijn basisfunctionaliteiten gratis beschikbaar. Naast vrije navigatie en de mogelijkheid om luchtbeelden hoge resolutie bekijken op een digitaal terrein model, het programma de gebruiker in staat om hun eigen inhoud, zogenaamde markeringspunten en afbeeldingen te integreren. Bovendien, driedimensionale kunnen worden gemaakt en voorzien van fotorealistische texturen en geplaatst in het model met de door Google aan beschikbare software "Google Sketchup" ook de bouw. De gehele bestand wordt opgeslagen in de zogenaamde Keyhole Markup Language in KML of KMZ formaat en kan worden geopend als een website in het geobrowser.

Doorslaggevend voor de oprichting van de TU Campus uitgereikt door de Google wedstrijd was "Build Your Campus in 3D". Hier studenten uit de Verenigde Staten werden geconfronteerd met de taak om een ​​eigen universiteit te modelleren. Naast de primaire constructie taak had aandoeningen zoals de goede herkenning, een datagrootte van het hele bestand van maximaal vijf megabyte worden gerespecteerd. Omdat de omvang van de concurrentie werd beperkt tot de Verenigde Staten, was bij de afdeling Computer Aided Planning en ontwerpmethodes in stedenbouw en architectuur, CPE, door Prof. Dr.-Ing. Ontwikkelde Bernd Streich, het idee toch aan een universiteit model onder de gegeven kader parameters te creëren. Een groep van zes studenten in het kader van de interne project management van Cand.-Ing. Januari Exner en Tony Poesch zelf organiseerde de gehele creatie proces.

image uni3d groep

Projectgroep: Daniel Walter, Sascha glazen, Michael Zach, Katarzyna Morzynska, Tony Poesch, Jan Exner

De werkgroep bepaalde de bouwhoogten met metingen laser afstand, zet een fotodatabase van de Universiteit gebouw aan, gecorrigeerd het record te orthogonaal worden geprojecteerd texturen en gebeeldhouwde het gebouw enveloppen. Als extra steun gescande kadastrale kaarten en bestaande plannen kunnen worden gebruikt om de nauwkeurigheid van driedimensionale modellen verhogen.

Naast de zuivere bereiding, studenten geïntegreerde aanvullende informatie belangrijk buslijnen via campus, faculteit distributie en opbouw in om een ​​hogere informatiedichtheid in het model te verkrijgen. Het model voor deze procedure was zoals die worden gebruikt in de planning, het principe van geografische informatiesystemen (GIS). Het doel voor de toekomst is om nadere gegevens en informatie einzupflegen om uiteindelijk creëren van een soort universitaire informatiesysteem, dat aan studenten, medewerkers en bezoekers als digitale navigatie-steun zal worden verleend aan de ene kant en aan de oriëntatie op de campus te vergemakkelijken. Een andere gedachte is dat het informatiesysteem aanvragers beter op de hoogte van tevoren over de TU, de campus en de faculteiten, en de beslissing om de Universiteit van Kaiserslautern kiezen als een plaats van studie, kan een positieve invloed zou hebben.

Een ander onderdeel kon vervolgens integreren van de TU-model in de in aanbouw stadsbreed 3D stad model van Kaiserslautern zijn. Tenslotte werd gevonden na de release van de winnende projecten uit de Verenigde Staten dat in vergelijking met de bekroonde werken van de kwaliteit en de projectgroep van de Universiteit van Kaiserslautern in de kring van favorieten kon houden. Helaas, een Europese competitie kort is nog niet in zicht. Ondanks deze eis werd gemaakt door de interdisciplinaire benadering van de Architectuur en Ruimtelijke Ordening studenten een realistisch digitaal model van de TU van die in de toekomst kan de gehele universiteit en misschien wel de hele stad ten goede komen.

Stemmen uit de pers

Auteur: Peter Line | Bron Unispectrum

Wees Gezellig, Share!

Laat een antwoord achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

preloadpreloadpreload
WordPress Loves AJAX